U dient de flash player te downloaden om deze pagina te kunnen gebruiken

Veel gestelde vragen


Hoelang bedraagt de productietijd?
Welke dakbedekkingen zijn er mogelijk?
Hoeveel onderhoud vergt een houten huis?
Zijn houten huizen brandveilig genoeg?

Hoelang bedraagt de productietijd?

Afhankelijk van type en grootte van het huis, kunt u uitgaan van slechts ca. 6 tot 8 weken na opdracht! De levertijd is mede afhankelijk van de planning van de fabriek, die ongeveer 3 maanden vooruit werkt. De transporttijd vanuit Estland bedraagt ca. 2 weken.


Welke dakbedekkingen zijn er mogelijk?

Een dakbedekking van riet zorgt voor een nog hogere isolatie van de woning. U kunt ook kiezen uit verschillende typen dakpannen. NB: de keuze voor de dakpannen heeft consequenties voor de afstanden van de panlatten; de definitieve keuze zal voorafgaand aan de productie moeten worden gemaakt.


Hoeveel onderhoud vergt een houten huis?

Groot onderhoud: het eerste jaar dient het huis 2 maal gebeitst te worden, het volgende jaar i.v.m. het zetten van het hout nog 1 maal. Daarna dient gemiddeld een maal per 5 jaar het gehele huis van buiten gebeitst te worden. Huizen Van Hout biedt in samenwerking met Remmers BV speciaal voor houten huizen geschikte producten.


Zijn houten huizen brandveilig genoeg?

Houten woningen zijn even brandveilig als traditioneel gebouwde woningen. De grootste rol bij brand speelt namelijk het meubilair en bijvoorbeeld de gordijnen of elektrische- en verwarmingstoestellen. De massief houten constructie beschikt over een aanzienlijk hogere brandweerstand dan andere materialen. Bij brand ontstaat een verkoolde laag die het hout beschermt tegen het vuur. Bovendien is het instortingsgevaar veel kleiner dan bij een beton- of staalbouwconstructie. Een brandverzekering voor houten huizen is dan ook niet of nauwelijks duurder. De dakbedekking (riet of pannen) speelt wel een belangrijke rol.

Ervaar een houten huis
De architect
lifestyle